DE BESTE OPLOSSING VOOR ONZE LEDEN EN KLANTEN

Reders, bevrachters, kapiteins en scheepseigenaren zijn 24 uur per dag in touw. Overal ter wereld. Dus als zij direct een garantiestelling of advies nodig hebben, als zij op zoek zijn naar optimale contractuele ondersteuning of als zij geconfronteerd worden met aansprakelijkheid of schade, hebben zij een partner nodig die er op dát moment voor hen is. Die meedenkt, aanpakt, onnodig grotere schade voorkomt en de continuïteit van hun bedrijf helpt te bewaken, 365 dagen per jaar. Dat doet NNPC. Onze strategische pijlers en onze kernwaarden houden ons op koers.

Onze strategische pijlers

We staan naast, achter en vóór onze leden
Opgericht in 1937 als onderlinge verzekering door en voor Groningse reders, zijn wij er al meer dan 80 jaar voor onze leden – in Noord-Nederland én daarbuiten; eigenaren van zeeschepen en sinds 2007 ook van binnenvaartschepen en woonboten. We staan hen met raad en daad terzijde.

Voor NNPC is verzekeren géén eenmalige transactie tussen twee partijen, maar een duurzame relatie die je met elkaar aangaat. Onze koers bepalen we dan ook in nauwe samenspraak met onze leden. Daarom doen we er alles aan om onze hen door en door te kennen, stevig met ons én met elkaar te verbinden en ons verantwoordelijk te voelen voor elkaar. Ieder van hen staat bij ons op nummer 1 en we zoeken voortdurend naar de oplossing die het best bij ieder afzonderlijk past. Dat noemen we samenwerking op maat. Toen we onze leden vroegen wat ze het meest waarderen aan NNPC, zeiden ze: de persoonlijke verbinding, de 24/7- bereikbaarheid en de directe, korte lijnen tussen hen en onze mensen en onze organisatie. Dat is ook precies de belangrijkste pijler onder NNPC: customer intimacy. Wij staan naast, achter en vóór onze leden.

We verbeteren onszelf continu
Tijd doet er altijd toe voor onze leden. Dat begrijpen we en daarom doen wij er alles aan om hen in één keer goed te helpen. Op tijd. Tegen een uitstekende prijs. First time right, ook dáár staan we voor. Of het nu om een aansprakelijkheidsverzekering, advies, een loss prevention-contract of een garantiestelling gaat. Daarom kijkt NNPC steeds kritisch naar zichzelf: Waar kunnen we onszelf verbeteren? Hebben we inderdaad de allerbeste mensen in huis, die altijd bereikbaar zijn en bereid zijn om die extra stap te zetten? Om echt naast, achter en vóór onze leden te kunnen staan, moet NNPC de beste versie van zichzelf zijn. We werken dus continu aan operational excellence.

We bieden de meest vooruitlopende diensten en producten
NNPC is weliswaar de kleinste P&I-club, maar we spelen Champions League: we zijn aangesloten bij de P&I-clubs die meer dan 90% van de wereldtonnage verzekeren. Dat geeft ons toegang tot een wereldwijd netwerk van de beste correspondenten, schade-experts en advocaten, die door en door vertrouwd zijn met de maritieme sector. Door zelf ook voortdurend te monitoren wat er in de sector speelt en welke nieuwe vragen en ontwikkelingen zich voordoen, kunnen we onze producten en diensten continu doorontwikkelen. Zo zijn we altijd in de buurt om onze leden kennis, informatie, adviezen en producten te bieden die innovatief zijn en passen bij steeds veranderende omstandigheden. Ook dát waarderen onze leden in NNPC en ook dát draagt bij aan customer intimacy: ons product leadership.

Onze kernwaarden

NNPC legt de lat hoog voor zichzelf. Onze focus op customer intimacy, operational excellence en product leadership helpt ons om dag in dag uit waar te maken waar we voor staan: de beste verzekeraar en adviseur zijn voor onze leden [en klanten]. Als kleine onderlinge zijn we persoonlijk en als onderdeel van een groter geheel kunnen wij alles bieden wat de grootste P&I-clubs hun klanten kunnen bieden. En meer. Dat is de betekenis van NNPC en zo geven wij vorm aan onze kernwaarden deskundigheid en servicegerichtheid.

Ook onze kernwaarden transparantie, integriteit en financiële stabiliteit maken we waar door consequent vanuit het belang van onze leden en klanten te denken. Klein of niet, De Nederlandse Bank stelt aan de solvabiliteit van onze club exact dezelfde hoge eisen als aan de allergrootste spelers. Wij voldoen daar ruimschoots aan. In 2019 konden we onze leden voor het vijfde jaar op rij een substantieel deel van hun verzekeringspremie terugbetalen. Natuurlijk zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Maar om een verzekeringsjaar te vinden waarin we onze leden moesten vragen om bij te betalen, moeten we ver teruggaan in de tijd.

Op weg naar morgen

Regelmatig bespreken we met leden hoe wij kunnen helpen om de continuïteit van hun bedrijfsvoering zo goed mogelijk te waarborgen. Door risico’s in kaart te brengen, mee te denken over risicopreventie én over innovatie. Want ook de scheepvaart neemt haar verantwoordelijkheid en werkt aan verduurzaming. Sommige leden zijn volop bezig de mogelijkheden van waterstof-gedreven schepen te onderzoeken. En NNPC dus ook. Vandaag bereiden we ons voor op de vragen van morgen. Zodat we onze leden en klanten ook dan goed kunnen adviseren en een verzekeringspakket kunnen bieden dat past bij een duurzame vloot.

Ons DNA

In de ruim 80 jaar dat NNPC bestaat, hebben we grote ontwikkelingen doorgemaakt. Naast leden hebben we nu ook fixed premium klanten. Naast de kustvaart zijn we er nu ook voor de binnenvaart. Onze wortels liggen in Noord-Nederland, inmiddels werken we ver daarbuiten. Maar ten diepste doen we wat we altijd deden en we koesteren ons DNA, waarvan duurzaam samen de essentie is. Met onze kennis en expertise zijn we 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar. Net zoals onze reders, bevrachters, kapiteins en scheepseigenaren….

Waarom NNPC?

  • 24/7 bereikbaarheid bij schade
  • Snelle schadeafhandeling voor uw bedrijfscontinuïteit
  • Maatwerkadvies door eigen experts

Neem contact op

Wilt u meer weten over één van onze verzekeringen, de risicocheck doen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.