Underwriter Accounts (Acceptant)

Gepubliceerd op 2 juli 2021

Een mooie kans in Groningen! Wij zijn voor de Noord Nederlandsche P&I Club (NNPC) op zoek naar een Underwriter Accounts. Verloopt het traject positief dan ga je direct in dienst bij NNPC. Heb je ervaring binnen het verzekeringswezen en spreekt de maritieme sector jou aan? Solliciteer dan svp met jouw CV als je interesse hebt en jezelf herkent in het profiel om samen de mogelijkheden te bespreken.

Werkgever

Ga je aan de slag bij NNPC, dan kom je terecht in een open en vriendelijke cultuur, met nuchtere, hardwerkende collega’s. NNPC stelt je in staat om jezelf te ontwikkelen en moedigt je ook aan om jouw ontwikkeling in balans te brengen met jouw sociale leven. Work hard, play hard horen immers bij elkaar. Bij NNPC is er een werkweek van 36 uren verdeeld over 4 dagen.

NNPC

De NNPC is sinds 1937 een onderlinge verzekeraar zonder winstoogmerk en gespecialiseerd in verzekeringen in de maritieme sector. Vanuit het mooie kantoor in Haren (en een onlangs geopend kantoor in Rotterdam) bieden zij een uitgebreid pakket aan verzekeringen en een full service ondersteuning aan hun leden en verzekerden in de zee-, plezier- en binnenvaart. Binnen de maritieme wereld zijn er toenemende risicofactoren en claimgedrag. De NNPC heeft haar dienstenpakket hierop aangepast om daarmee niet alleen verzekeraar te zijn, maar ook een meedenkende partner die samenwerkt met ondernemers om grip te houden op deze risico’s en kosten. Het doel is om te streven naar optimale zekerheid en kwaliteit voor hun leden en verzekerden.

Onder leiding van de Raad van Bestuur is de NNPC is een solide, high professional organisatie die de afgelopen jaren een kwalitatieve groei heeft laten zien. Voor de komende jaren zijn er uitdagende ambities uitgesproken en zal er worden ingezet op groei in commerciële zin. Met een professioneel team, aangevuld met een nieuw aan te nemen underwriter, ziet NNPC de toekomst positief tegemoet.

Underwriter Accounts

Als Underwriter Accounts ben jij verantwoordelijk voor een gedeelte van de NNPC portefeuille. Je zorgt ervoor dat polissen en klantdossiers optimaal worden onderhouden en dat er periodieke analyses worden gemaakt met betrekking tot rentabiliteit en risico’s. Ook zorg jij ervoor dat klanten pro-actief worden ondersteund. Daarnaast is het belangrijk dat de rentabiliteit en risico’s van de portefeuille in lijn blijven met de strategische doelstellingen van NNPC.

Je adviseert klantgericht de verzekerden en voor prospects doe je dat in afstemming met Business Development. Van jou wordt ook een actieve bijdrage verwacht aan de verbetering van de werkprocessen, productontwikkeling en aan het afdelingsplan. Dit alles om bij te dragen aan het optimaal functioneren van de afdeling Underwriting & Commercial dat bestaat uit een team van 6 directe collega’s.

Werving & Selectie

Als je hebt gesolliciteerd, dan plannen wij met jou een intakegesprek. Zijn wij allebei positief, dan maken wij jouw profiel op en zetten wij het door naar NNPC. Word je uitgenodigd voor een kennismaking dan kun je daarna nog een tweede of derde gesprek verwachten. Verloopt het hele traject positief dan ontvang je van NNPC een aanbod.

Goed om te weten

 • Jaarcontract;
 • Startdatum in overleg;
 • Uren: 36 uur per week verdeeld over 4 dagen met een vaste vrije dag;
 • Bereikbaarheid voor klanten is belangrijk, het kan weleens voorkomen dat er contact is met de klant op jouw vrije dag;
 • Werklocatie: Rijksstraatweg 361 in Haren (Groningen) en vanwege de huidige maatregelen is het werken vanuit huis in combinatie met kantoor met de intentie om straks 50/50 te gaan werken;
 • Salaris:
  * Medior (functieschaal 6): vanaf EUR 2.700 - 3.700 op basis van 36 uur
  * Senior (functieschaal 7): vanaf EUR 3.100 - 4.100 op basis van 36 uur

Heb je vragen over deze vacature? Stel je vraag dan via WhatsApp op telefoonnummer 0653366062 of stuur een e-mail naar nicole.rozeboom@yacht.nl.

Functie-eisen

Spreekt de rol van Underwriter Accounts en het werken bij NNPC jou aan? Dan is het ook belangrijk dat je jezelf herkent in het onderstaande profiel.

Eisen

 • Relevante ervaring binnen het verzekeringswezen (underwriter, acceptant, schadebehandelaar);
 • HBO werk- en denkniveau;
 • In het bezit van Wft diploma's Basis en Schade Particulier en Zakelijk; 
 • Communicatief vaardig in zowel de Nederlandse als Engelse taal; 
 • Affiniteit met automatisering en met name Microsoft Office applicaties.

Pre's

 •  In het bezit van Wft diploma's Inkomen en Vermogen;
 •  Ervaring binnen de scheepvaart en/of P&I;
 • Kennis van (Engelse) nautische en verzekeringsterminologie.

Er zijn mogelijkheden voor een meer senior invulling van de functie, gezien de ontwikkelingsfase van de afdeling. Dus ook van meer senior kandidaten zien wij graag reacties tegemoet.

Competenties

 • Proactief;
 • Communicatief vaardig; 
 • Aandacht voor kwaliteit; 
 • Zelfstandig;
 • Stressbestendig en flexibel.

Arbeidsvoorwaarden

Naast het werken in een unieke organisatie op een prachtige locatie in Haren (Groningen), biedt NNPC een aantrekkelijk marktconform salaris. Bij een positief bedrijfsresultaat ontvang je een 13e maand. Bij de NNPC bouw je premievrij jouw pensioen op. Vergoeding van jouw auto- en reisverzekering en eventueel opleidingskosten behoren ook tot de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bedrijfsinformatie

Bij de NNPC werken overwegend jonge hoogopgeleide mensen die hard werken en toegewijd zijn. De cultuur binnen NNPC is open en vriendelijk met de nodige Groningse nuchterheid. Er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. Hard werken, in combinatie met plezier, is wat de NNPC nastreeft. Zo hebben zij een 36-urige werkweek verdeeld over vier dagen en uitstekende arbeidsvoorwaarden.