What you see, is what you get! Met jouw nuchtere en proactieve houding pas jij goed bij deze maritieme verzekeraar.

NNPC, gevestigd in Haren, is sinds 1937 actief als onderlinge P&I club zonder winstoogmerk. Ons ledenbestand bestaat uit reders, bevrachters, kapiteins en scheepseigenaren. Wij verzekeren onze leden voor aansprakelijkheden die zij kunnen oplopen bij het wereldwijd inzetten van hun vrachtschepen en verlenen hierbij ook juridische bijstand. Als onderlinge verzekeraar kennen we onze leden door en door en verzorgen wij een proactieve en snelle dienstverlening op 24/7 basis, waar en wanneer het nodig is. Ons motto is niet voor niets ‘Wereldwijd. Altijd dichtbij.’

Om dat waar te blijven maken, zoeken wij naar een enthousiaste en gedreven

Jurist Claims (Maritiem)

Ben jij een enthousiaste juridische professional die het leuk vindt om binnen een klein team te werken bij een professionele en dynamische organisatie dan past deze functie van Jurist Claims goed bij jou! Lees hieronder meer informatie en solliciteer!

Wat ga je doen als Jurist Claims?

Het NNPC Claims Team bestaat uit 4 medewerkers en is verantwoordelijk voor het behandelen van schades en het verlenen van rechtsbijstand aan onze leden. De schademeldingen hebben voornamelijk betrekking op ladingschades, letsel, milieuverontreiniging en/of boetes en dit zowel in zeevaart als in binnenvaart (voornamelijk beroepsvaart). Namens onze leden zijn wij het contactpunt voor ladingbelanghebbenden, autoriteiten, advocaten, experts en correspondenten wereldwijd.

Daarnaast voorzien wij onze leden van juridisch advies en behandelen wij namens hen geschillen en procedures. Ook houden wij onze leden continu op de hoogte van geldende wet- en regelgeving.

In dit team ontwikkel jij je als juridisch vertegenwoordiger van de NNPC. Je bent klantgericht ingesteld en nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de maritieme verzekeringsbranche. Hierdoor begrijp je de risico’s die er spelen. Je bent in staat om dossiers zelfstandig te analyseren en behandelen, en durft waar nodig hulp te vragen. Je signaleert risico’s, weet ze te beheersen en daarop te anticiperen. Voor deze functie is het belangrijk om initiatief te tonen in het vergaren van kennis. Je voelt je uitgedaagd om hierin optimaal te presteren en je bent in staat om waar nodig “out of the box” te denken om het beste resultaat te behalen. De functie heeft in sterke mate een internationaal karakter waarbij wordt gecommuniceerd met verschillende stakeholders wereldwijd.

Afhankelijk van je ervaringsniveau zul je worden ingeschaald in de rol van junior, medior of senior Jurist Claims.

Wat verwachten we van jou?

 • Een afgeronde juridische wo of hbo – opleiding.
 • Kennis van zeevaart-aansprakelijkheidsrecht en/of affiniteit met de nautisch branche is een pre.
 • Je waakt over externe kosten en signaleert wanneer er sprake is van verandering en/of problemen. Tegelijk denk je mee over het verbeteren van interne processen waar nodig.
 • Je bent verantwoordelijk voor het behandelen van schadeclaims, het verlenen van juridisch advies en het voeren van juridische procedures.
 • Je bezoekt (internationale) leden om je rol goed te kunnen uitvoeren en houdt daarbij rekening met de vraag achter de vraag. Gewapend met deze inzichten bescherm je de belangen van onze leden en denk je mee om het best mogelijke resultaat te behalen.
 • Daarnaast bied je waar nodig ondersteuning aan je collega’s
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels.
 • Aandacht voor kwaliteit
 • Zelfstandig, integer, stressbestendig en flexibel.

Wat bieden we jou?

Je komt terecht in een professionele en unieke organisatie met onderbouwde groeiplannen, op een prachtige locatie in Haren (Groningen). Daarnaast krijg je:

 • Een aantrekkelijk marktconform salaris;
 • 13e maand (wordt uitgekeerd bij een goed financieel resultaat);
 • Premievrij pensioen en eventueel voor jouw partner een premievrij ANW-hiaatpensioen;
 • 200 vakantie-uren (bij fulltime dienstverband);
 • Vergoeding van eventuele opleidingskosten;
 • Laptop en telefoon;
 • Vergoeding van jouw auto- en reisverzekering;
 • Werkweek van 36 uur verdeeld over vier dagen.

Wij zijn een solide (high professional) organisatie die de afgelopen jaren een kwalitatieve groei heeft doorgemaakt. Bij NNPC werken overwegend jonge, hoogopgeleide mensen die zeer toegewijd zijn. De cultuur is open en vriendelijk, met de nodige Groningse nuchterheid. Er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling.

Solliciteren

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Mail dan jouw CV en motivatiebrief naar sollicteren@nnpc.nl. Wil je meer informatie over de vacature, neem dan contact op met Karel Maes (Manager Claims) of Annette van den Born (HR) op telefoonnummer 050-5343211.