Noord
Nederlandsche
P&I Club

Jaargang 2021/01 Bunkeren in de “Zona Comun” - Argentinië

Gepubliceerd op 11 januari 2021

NNPC wil graag haar leden informeren over de nieuwe regels die van toepassing zijn verklaard bij het bunkeren in “Zona Comun”, het gebied tot en met 12 mijl van de kust bij La Plata, Argentinië. Hier geldt in het bijzonder een nieuwe OSRO-eis bij het bunkeren. De Argentijnse kustwacht eist dat alle schepen die bunkeren in Zona Comun preventieve maatregelen nemen om binnen 60 minuten te kunnen reageren nadat een olielekkage zich heeft voorgedaan. Elk schip dat binnen dit gebied wil bunkeren dient te beschikken over een “OSRO-certificaat”. De kosten voor het verkrijgen van een dergelijk certificaat zijn rond de USD 3.200,-.

De maritieme autoriteit heeft benadrukt dat wanneer bunkers worden afgeleverd langs een ligplaats of op een plek binnen de 12 mijl van de kust, het noodzakelijk is ook het nodige materiaal en personeel beschikbaar te hebben voor het geval er sprake is van enige lekkage of verontreiniging.

Verzekeringen voor de zeevaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor de binnenvaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor woonboten

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor pleziervaart

Bekijk verzekeringen

Neem contact op

Wilt u meer weten over één van onze verzekeringen, de risicocheck doen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Inschrijven voor de nieuwsbrief