Noord
Nederlandsche
P&I Club

Jaargang 2020/3 Uitbraak coronavirus

Gepubliceerd op 29 januari 2020

De uitbraak van het coronavirus in China blijft zich uitbreiden en nieuwe infecties, in eerste instantie geconcentreerd in centraal China, zijn intussen wereldwijd gemeld in 16 landen waaronder de VS, Thailand, Japan en Korea. Momenteel is een reisverbod van kracht in tien steden in centraal China. De Chinese overheid heeft nu meerdere maatregelen getroffen om de uitbraak te beperken.

Vooralsnog zijn er geen problemen gemeld voor de scheepvaart maar indien uw schip op korte termijn naar China gaat, adviseren wij u de rapporten en aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) nauwlettend in de gaten te houden. Deze kunt u vinden via de volgende link: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019.
Daarnaast adviseren wij u om de reisplanning in overleg met de agent en autoriteiten op te stellen, daarbij rekening houdend met maatregelen die eventueel in individuele havens van toepassing zijn.

Ook adviseren wij bemanningsleden om de algemene adviezen van de WGO te volgen:

  • Was altijd uw handen met water en zeep en desinfecteer ze middels ontsmettende handalcohol;
  • Hoest of nies in een zakdoek die u vervolgens weggooit. Was vervolgens weer uw handen;
  • Voorkom direct contact met mensen met koorts of hoestverschijnselen;
  • Vraag medisch advies wanneer er iemand aan boord is met verschijnselen van koorts, hoesten en/of een moeizame ademhaling en die persoon is recent in een risicogebied geweest (waaronder luchthavens);
  • Vermijd marktplaatsen in gebied waar momenteel sprake is van een coronavirus uitbraak;
  • Vermijd rauw vlees en niet gekookte dierlijke producten uit risicogebieden en voorkom kruisbesmetting met andere etenswaar aan boord.

Wij zullen de ontwikkelingen in de gaten houden en u op de hoogte houden van ontwikkelingen die betrekking hebben op de scheepvaart.

Verzekeringen voor de zeevaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor de binnenvaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor woonboten

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor pleziervaart

Bekijk verzekeringen

Neem contact op

Wilt u meer weten over één van onze verzekeringen, de risicocheck doen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Inschrijven voor de nieuwsbrief