Noord
Nederlandsche
P&I Club

Jaargang 2020/15 Nieuwe Best Management Practices (BMP) West-Afrika

Gepubliceerd op 28 april 2020

Met deze update willen wij onze leden informeren over het bestaan van een nieuwe maritieme veiligheidsrichtlijn (Best Management Practices) voor West-Afrika (BMP WA), gepubliceerd door de International Group of P&I Clubs in samenwerking met andere scheepvaartmaatschappijen, en samen met de steun van regeringen en andere organisaties.

De publicatie benadrukt in het bijzonder de noodzaak van een aantal maatregelen ter bescherming/afscherming van schepen, die ervoor kunnen zorgen dat schepen terdege zijn voorbereid op operationele activiteiten in de Golf van Guinee, waar het dreigingsniveau recent aanzienlijk is verhoogd.

Het vormt een nieuwe toevoeging aan de BMP-serie, die voor het laatst werd bijgewerkt met de 5e editie van de publicatie in juni 2018. BMP5 is een compilatie van uitgebreide empirische richtlijnen voor schepen die de Rode Zee, de Golf van Aden, de Indische Oceaan en de Arabische Zee aandoen.

Deze nieuwste BMP richtlijn vormt een aanvulling op de anti-piraterijrichtlijnen in de bestaande resoluties en circulaires van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) beschikbaar op hun website.

Verder kunnen leden op de website van het IMB Piracy Reporting Center (IMB PRC) een groot aantal adviesbronnen raadplegen, zoals Advice to Masters, een Live Piracy Map / Report en Piracy Prone Areas, welke allen hier te vinden zijn.

Wij vertrouwen erop onze leden met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd. Voor specifieke vragen nodigen wij uiteraard onze leden altijd uit om contact met ons op nemen via .

Verzekeringen voor de zeevaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor de binnenvaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor woonboten

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor pleziervaart

Bekijk verzekeringen

Neem contact op

Wilt u meer weten over één van onze verzekeringen, de risicocheck doen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Inschrijven voor de nieuwsbrief