Noord
Nederlandsche
P&I Club

Jaargang 2019/9 Indonesië – meer dan 20 schepen onder beslag

Gepubliceerd op 1 april 2019

Meer dan 20 schepen rondom het eiland Pulau Batam zijn door de Indonesische marine in beslag genomen vanwege vermeende overtredingen binnen de territoriale wateren van Indonesië. De lokale autoriteiten zijn van mening dat de betrokken schepen zonder toestemming voor anker zijn gegaan in Indonesische wateren.

Het gebied waarin de schepen voor anker zijn gegaan is deels Singaporees en deels Indonesisch en omvat de vaarroutes naar de haven van Singapore. De Indonesische overheid heeft blijkbaar besloten tot strikte handhaving over te gaan. Vooralsnog heeft de Indonesische overheid geen duidelijkheid gegeven over de formele klachten tegen de schepen of de strafeis.

Door betrokken partijen wordt momenteel gewerkt aan een oplossing. Wij adviseren leden wiens schepen in dit gebied voor anker gaan om Indonesische wateren te vermijden. Mocht dit wel nodig zijn, dan dient vooraf toestemming te worden aangevraagd van de Indonesische overheid.

Verzekeringen voor de zeevaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor de binnenvaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor woonboten

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor pleziervaart

Bekijk verzekeringen

Neem contact op

Wilt u meer weten over één van onze verzekeringen, de risicocheck doen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Inschrijven voor de nieuwsbrief