Noord
Nederlandsche
P&I Club

Jaargang 2019/3 Vertraging in COFR aanvragen en verlengingen

Gepubliceerd op 15 januari 2019

Zoals u wellicht weet hebben de Verenigde Staten(VS) op dit moment te maken met een gedeeltelijke stillegging van de federale overheid als gevolg van een conflict tussen de president en het congres over de financiering van de door de president gewenste muur tussen Mexico en de VS. De U.S. Coast Guard maakt onderdeel uit van het Department of Homeland Security, één van de stilgelegde ministeries.

Dit heeft tot gevolg dat er op dit moment geen COFR aanvragen worden verwerkt en dat er, vanwege de grote achterstanden, vertraging zal zijn in de afhandeling zodra het conflict is opgelost. Voor schepen zonder geldige COFR wordt toegang tot de VS. per geval beoordeeld door de lokale havenautoriteiten. Hierbij zullen zij onder andere kijken naar de geldigheid van de COFR guaranty.

Leden met een COFR die binnenkort verloopt of leden die een nieuwe COFR willen aanvragen, worden dan ook geadviseerd om contact op te nemen met hun lokale agent en te informeren naar het beleid van de betreffende havenautoriteiten.

Verzekeringen voor de zeevaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor de binnenvaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor woonboten

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor pleziervaart

Bekijk verzekeringen

Neem contact op

Wilt u meer weten over één van onze verzekeringen, de risicocheck doen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Inschrijven voor de nieuwsbrief