Noord
Nederlandsche
P&I Club

Jaargang 2019/11 ‘International Group’ keurt Edox Online platform goed als elektronisch handelssysteem

Gepubliceerd op 16 juli 2019

De ‘International Group’ van P&I Clubs heeft het ‘Global Share S.A. Edox Online platform’ goedgekeurd als elektronisch handelssysteem voor cognossementen. 

Sinds 20 februari 2010 is het vanuit de ‘International Group’ van P&I verzekeraars mogelijk om met behoud van P&I dekking gebruik te maken van zogenaamde ‘paperless-trading-systems’ mits deze door de verzekeraar zijn goedgekeurd. De ‘International Group’ keurde al eerder de platformen van ‘Bolero International Ltd’ en ‘Authority Pte Ltd’ goed.

Edox Online is een op blockchaintechnologie gebaseerd platform waarbij partijen die betrokken zijn bij een vervoersovereenkomst digitale cognossementen kunnen opstellen, afgeven en verhandelen. Het voordeel van het Edox systeem is dat automatisch meerdere internationale handelsinstructies en documenten gegenereerd kunnen worden, waarbij de informatie slechts één keer in het systeem wordt ingevoerd. Elke deelnemer kan op ieder moment inloggen in het systeem en informatie ophalen of bijwerken dat hoort bij zijn toegang als deelnemer.

Wij nodigen leden die vragen hebben over hun P&I dekking bij het gebruik van elektronische cognossementen, uit om contact op te nemen. Wij wijzen erop dat bepaalde aanvullende risico’s bij het gebruik van deze platforms zoals de juistheid van informatie of het gebruik van deze documenten bij het in- of uitklaren van lading niet onder P&I vallen. Wij adviseren om voorafgaand aan het gebruik van elektronische cognossementen hierover het nodige advies in te winnen. 

Verzekeringen voor de zeevaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor de binnenvaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor woonboten

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor pleziervaart

Bekijk verzekeringen

Neem contact op

Wilt u meer weten over één van onze verzekeringen, de risicocheck doen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Inschrijven voor de nieuwsbrief