Noord
Nederlandsche
P&I Club

Jaargang 2018/23 Nieuwe aanbevolen clausule incorporatie Interclub Agreement

Gepubliceerd op 23 oktober 2018

Nieuwe aanbevolen clausule ter incorporatie van de Interclub Agreement (ICA)

Een recente uitspraak in een arbitrage in London is aanleiding geweest de formulering van de InterClub Agreement incorporatie clausule te herformuleren. In die uitspraak hadden de arbiters bepaald dat een aangepaste bewoording van de incorporatie clausule van de ICA alleen de aansprakelijkheidsbepalingen had geïncorporeerd maar niet de vereiste tot het stellen van een garantie.

Om die reden heeft de International Group de clausule voor bevrachtingsovereenkomsten aangepast om er voor te zorgen dat ook de garantievereiste ondubbelzinnig wordt vermeld. Wij adviseren leden om deze nieuwe tekst vanaf heden in hun bevrachtingsovereenkomsten op te nemen:

“Cargo claims as between Owners and the Charterers shall be governed by, secured, apportioned and settled fully in accordance with the provisions of the Inter-Club New York Produce Exchange Agreement 1996 (as amended 2011), or any subsequent modification or replacement thereof. This clause shall take precedence over any other clause or clauses in this charterparty purporting to incorporate any other version of the Inter-Club New York Produce Exchange Agreement into this charterparty”.

Verzekeringen voor de zeevaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor de binnenvaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor woonboten

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor pleziervaart

Bekijk verzekeringen

Neem contact op

Wilt u meer weten over één van onze verzekeringen, de risicocheck doen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Inschrijven voor de nieuwsbrief