Noord
Nederlandsche
P&I Club

Jaargang 2015 - 21 Herstel van de handel met Iran

Gepubliceerd op 30 juli 2015

E3/EU+3 wijzigt de diplomatieke afspraken inzake de handel met Iran

De diplomatieke overeenkomst van 14 juli 2015 tussen de E3/EU+3 en Iran opent de weg voor het herstel van de handel met Iran. De handel-, energie-, verzekering en bankembargo’s die sinds 2009 door de Europese Unie en de Verenigde Staten in het leven zijn geroepen zouden aan de hand hiervan worden ingetrokken.
De volledige details en de manier waarop dit zal worden geregeld in de EU en de VS zijn niet bekend en het valt niet te verwachten dat dit op korte termijn duidelijk zal worden. Desalniettemin is de intentie om alle VN Veiligheidsraadsancties alsmede de multilaterale en nationale sancties in de toekomst op te heffen.
In dit vroege stadium is het voor de Club moeilijk te anticiperen binnen welke periode de huidige regelgeving in de EU en de VS zullen worden herroepen of teruggedraaid. Wel is duidelijk dat het verbod op de beschikbaarheid van verzekering en/of herverzekering naar Iran en de huidige verboden op het transporteren van olie- en gasproducten op termijn zullen worden ingetrokken
In de tussentijd luidt het advies aan leden om partijen die handelen met, en ladingen die bestemd zijn voor, Iran op voorhand uitvoerig te controleren en waar nodig contact op te nemen met de Club.

Verzekeringen voor de zeevaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor de binnenvaart

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor woonboten

Bekijk verzekeringen

Verzekeringen voor pleziervaart

Bekijk verzekeringen

Neem contact op

Wilt u meer weten over één van onze verzekeringen, de risicocheck doen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Inschrijven voor de nieuwsbrief